Newsfeed

Ikke dryppende originalt

CreVassE er et nytt bekjentskap for meg, men de har holdt på helt siden 2004 uten at jeg har oppdaget bandet. Ganske så nylig slapp sin debut «Me & You» som er at album innen hva jeg ofte kaller hardprog. Så veldig hard er musikken jevnt over ikke, det er mer fokus på fiffige arrangementer og fine og dynamiske stemninger. Skiva er utvilsomt retropreget og det er åpenbart at kvartetten har lyttet på prog fra 70 tallet, men de klarer likevel å ta et lite skritt til siden og stå godt på egne ben uten at det noengang blir dryppende originalt.

Wienbandet har en bredde i utrykket sitt fra de catchy popdrenerte låtene «Justice Calls» og A«fter All These Years» til den rocka låten «Brave New World» og til den svært progga låten «Me and You». «Daun Is Wieda Schee» er fornøyelig nok sunget med deres Wiendialekt. To av musikerne er såkalt multiinstrumentalister, så det musikkfaglige er vel skjøttet hos den østerrikske kvartetten. Bandnavnet CreVassE er satt sammen av ordene, Creativity – Variety – Entertainment: CVE.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*