Newsfeed

Dukke opp.

Nå gleder nok svært mange proghjerter seg sannsynligvis?! Årsaken er at det supre svenske bandet Carptree om tre dager kommer med nytt album.  Et album som heter noe så enkelt som «Emerger». Når jeg sjekker ordet Emerger i google translate så får jeg at det er et spansk ord som betyr «dukke opp». Med min hang til ordspill så kan jeg si at Carptree nå har dukket opp igjen 7 år etter forrige skive «Nypf» fra 2010. Det var forøvrig deres beste så langt i karrièren. Det er  likevel lov å håpe at årets verk er en ytterlig raffinering av Carptree soundet. Et sound som er tuftet på rimelig catchy låter som ofte er dramatiske og med massive progressive arrangementer.

«Emerger» er en såkalt self-release, men Reingold Records understøtter skiva. Bak Reingold Records står bassisten Jonas Reingold som spiller eller spilte i band som Flower Kings, Karmakanic, Kaipa, Time Requiem, Opus Atlanta for å nevne noen. Carptree ble til i 1997 og det var barndomsvennene Niclas Fink og Carl Westholm som var og er kjernen i bandet. Når de går i studio for å spille inn skiver, så hanker de inn diverse dyktige gjesteartister. På årets skive understøttes Carptreeduoen av det for meg ukjente med åpenbart svært dyktige svenske bandet No Future Orchestra. Med årene har musikken til Carptree som i begynnelsen var neoprog blitt mørkere og neoprog elementene er det blitt mindre og mindre av.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*