Newsfeed

Devastation: Fantastisk oppfølger til en elendig debut

Devastation - Signs of Life

Devastation er et thrashband fra Texas. De ga ut et album som het Violent Termination i 1987 som jeg neppe kommer til å høre på eller skrive om her. Alle anmeldelser jeg kommer over sier at det suger og er møkkjedelig. Jeg vet ikke hva som skjedde mellom debuten og dette albumet, men Signs of Life er alt annet enn kjedelig.

Hver låt er fylt med geniale thrashriff, som ikke bare er raske, men også blytunge. De tunge riffene skaper et brutal lydbilde som gjør at det høres nesten litt ut som tidlig death metal til tider. Dette er musikk som fører til intens headbanging, og jeg kan se for meg noen virkelige ville moshpiter da de spilte disse låtene live i 1989. Det er knallhardt og tøft som faen fra start til slutt.

Det eneste som stopper Signs of Life fra å være en av de store thrashklassikerne er vokalen. Den er typisk hes roping, men den står ikke ut på noen måte. Ikke er den aggressiv, rå eller høy nok heller. Det er ingen innslag av høy pitchet skrik, eller noe annet for å skape variasjon. Den bare er der. Personlig synes jeg den er helt grei å høre på, men det er mest fordi den ikke er irriterende, og aldri kommer i veien for resten av musikken.

Elsker du thrash, så vil du elske Signs of Life. Det er et album alle thrashere burde høre på til tross av uinteressant vokalbruk, men ruler når det kommer til alt annet på skiva. Det er hardt, tungt, raskt, rått, og viktigst av alt når det kommer til thrash, det har nok skarpe riff til å drepe.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*