Newsfeed

Tegneseriemusikk i cyberland

De to franske bandene Cartoon Theory og Heptaedium slår kreftene sammen på denne splitten, der de kombinerer hver sine innfallsvinkler til den instrumentale elektro-metalen. 

Cartoon theory er en trio som kommer fra Limoges i det sentrale Frankrike, og har gitt ut to skiver tidligere. Filosofien til bandet er å hente inn gjestemusikere fra hele verden som kan bidra på musikken deres. På 2016-albumet Planet Geisha fikk de med folk som Plini og David Maxim Micic, og også på dette mini-albumet kan man finne folk som Husa Toledo fra det brasilianske prog metal bandet Maor, og soloartisten Clément Belio, som jeg har hørt albumet Contrast av tidligere.

Også Heptaedium er fransk, og består av Florent som spiller alle instrumenter, og har to musikere i tillegg ved livespillinger. Han har gitt ut to album, KAWAII!! i 2015, og Underground Business året etter, og tar innflytelsene sine fra sjangre som mattemetal, djent, prog metal, melo death, men du finner også elektroniske influenser fra glitch-artister som Autechre og Aphex Twin, og andre IDM-innflytelser.

I likhet med andre band i den nye franske fusjonsbølgen, som Pryapisme, som nylig kom med nytt album, og Igorrr, som kommer med skiva Savage Sinusoid litt senere i år, har heller ikke Cartoon Theory og Heptaedium noen hemninger av hva de tar inn i musikken. Så får man håpe at de holder seg på den veien de er på nå, og utvider den musikalske horisonten sin for å skape en tilfredstillende sammenkobling mellom de ulike sjangrene.

Lenker:
Cartoon Theory
Heptaedium

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*