Newsfeed

 «Ramsvarta Tankar»

Med en singeltittel som «Ramsvarta Tankar» så er det en berettiget mistanke at det svenske bandet Grá spiller sortmetall?! Det gjør bandet, og 24. mars slapp de sin nye singel «Ramsvarta Tankar». Nevnte singel inneholder også en coverversjon av Lord Belial sin låt «Osculum Obscenum». Singlen er understøttet av labelen Carnal Records  som er en svensk undergrunns label.

Lyrisk sett dveles det alltid ved de mørke sidene ved det gamle skandinaviske åndelighet i Grá sin verden. Nytt er det derimot at besetningen har gjennomgått forandringer. Heljarmadr, Dimman og Maugrimhar har fått selskap av gitaristen Natt (eks Horde Of Hel, Dark Funeral og Withershin), samt bassisten Vediger (eks Diabolic Lust, Symphony Of Malice). To rutinerte musikere som bidrar til at musikken er enda mørkere enn noen gang!

Grá ble til i 2010 ved at Heljarmadr (Dark Funeral, Cursed 13,-Domgård) og Dimman (Spazmosity, Cursed 13, When Nothing Remains) hadde lyst til å spille sammen. Så langt har bandet nedkommet med to CD-er, to EP-er, en digital singel og diverse videoer, og er kjent som et voldsomt men fantastisk liveband. Grá er forøvrig en blanding av det islandske ordet grár og det svenske grå og betyr rett og slett grå!

Grá bruker Charon fra de gamle greske mytologi som et symbol på overgang. Charon eller Karon på gresk Χάρων  er i henhold til gresk mytologi fergemannen og en psykopomp som brakte de døde over elvene Styx og Acheron som skilte verden mellom de levende og de døde.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*