Nyhetsfeed

Rett utenfor rekkevidde.

Gevende er et tyrkisk band som startet opp i 2000, og har hatt som mål å lage grenseløs musikk. Gjennom sine reiser fra hjemlandet sitt mot India i de første årene av karrieren, inkluderte de lokale musikktradisjoner i sitt eget lydbilde, som kan beskrives som psykedelisk folkrock.

Vokalen er heller ikke stedsbestemt. Istedenfor bruker de ord fra alle verdens språk og fonetiske imitasjoner av disse. De kom med debuten sin EV i 2006, og det tok fem år før de fulgte opp med Sen Balık Değilsin Ki. I 2014 satt de musikk til dataspillet Monochroma, som er et filmatisk plattformspill og handler om et barns valg i en alkymisk verden, og forandret soundet sitt mot prog rock og avantgarde jazz.

I februar slapp de sin seneste utgivelse, med tittelen Kirinardi, og her har de fortsatt trenden mot jazz og prog rock, og har en mer rocke-aktig vokal hvor du kan ane konturene av ord og språk.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (471 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*