Newsfeed

Psykedelisk pop på dypt vann.

Fra gruppa ble dannet i 2005 har formålet til Aquaserge vært å lage musikk som utforsker de mindre kjente sidene av rockesjangeren. De tar inn innflytelser fra band som Neu!, Faust og Soft Machine i sin psykedeliske poprock, og inkluderer den lett teatralske og humorfylte sjangeren french chanson for å formidle tekstene sine.

Navnet på kvintetten har dobbelt betydning, og betyr både “vannserge” hvor ‘serge’ er et typisk fransk navn, og “hva er jeg til for”. Det er lett å høre vann-elementene deres i musikken, med en spretten bass, og to av gruppas medlemmer som spiller blåseinstrumenter, tar de lytteren med på en vannodyseè gjennom musikken sin.

Aquaserge har to stykk EP-er og et likt antall LP-er bak seg, og en splitt utgitt sammen med den franske elektropop-artisten April March fra 2013. Deres siste skive kom ut nå i februar og heter Laisse ça Être, eller ‘La Det Være’ på norsk, og de fortsetter å eksperimentere med halvfunky partier som blir avløst av repetativ sødme.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*