Newsfeed

Hyllest til Mongolriket.

Mongol er et navn som gir assossiasjoner til tundra, kulde, villskap og en etnisk folkegruppe i Asia som hadde sin storhetstid på 12 hundre tallet. Som en hyllest til dette er det et band fra Edmonton i Alberta som har valgt å kalle seg Mongol. Fornuftig nok så bruker canadierne rikelig med folk instrumenter, og riffene er blytunge og harmoniene av asiatisk opphav. Bandet Mongol har et ganske så spesielt sound, og 29 april kommer de med EP-en «Warrior Spirit».

Mongol er en sekstett og to av musikerne spiller på folk instrumenter, og det hele kompletteres med standard rockinstrumentering og keyboards. Edmontonbandet startet opp i 2009, og er ifølge Metal Archives et  folk/døds metall band. Den nye EP-en er deres andre, og det er kommet to CD-er hvor debuten fra 2012 het «The Altab Urug», som jo er et høyst passende navn for et band som hyller det gamle store riket Mongolia sin kultur. På sine utallige konserter har Mongol delt scene med band som Arkona, Kalmah, Nekrogoblikon, Havok og mange andre.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

 

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*