Newsfeed

Troll: Oldschool symfonisk svart.

Troll - Drep de kristne

Norge er kjent for black metal, og er det en stilart vi er nummer én på, så er den symfoniske delen av denne sjangeren. Vi var først ut med stilen takket være Emperor og Dimmu Borgir, og det er sistnevnte som er vårt mest kjente band utenlands startet ut i denne stilen, før de ble et glattpolert popband.

Troll er bandet til Nagash Blackheart, som begynte som bassist og keyboardspiller for Dimmu Borgir i 1996, samme året dette albumet kom ut. Drep de kristne er ikke så ulik Dimmu Borgir i konsept, bare betydelig mye mer black metal. Riffene er råe og grimme, mens keyboardene er majestetiske og episke samtidig som at de er mørke og dystre. Til tider minner de litt om Finntroll. Dette er veldig typisk norsk symfonisk black metal, men heldigvis ikke for melodiøs som mange andre band i stilen. Råskapen er der og det symfoniske elementet høres ut som en del av det faktiske lydbildet.

Drep de kristne har en genuin og ektefølt black metal-stemning, og er et perfekt eksempel på at den symfoniske undersjangeren kan være like “kvlt” som de av det rene merket. Dette er metal for norske black metal-krigere.

Lenke:
Facebook

  • Frossen
4.5

Sammendrag

Veldig 90-talls, og alt annet enn moderne og trendy, så jeg liker det.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*