Newsfeed

En Ayreon vri!

Helt i slutten av mars slapp Heylel fra Porto skiva «Shades Of Time» som er ei mørk og atmosfærisk skive frontet av den flotte stemmen til Ana Batista. Bandets andre Ana, Ana Clérigo spiller fiolin og er også i høy grad med å bidra til portugisernes sound. Et sound hvor hele kvintetten samhandler forbilledlig og spiller hverandre gode og åpenbart trives med å musisere sammen. De viktigste inspirasjonskildene for bandet er Anathema, The Gathering, Pink Floyd, King Crimson, Genesis og Emerson, Lake & Palmer. Så er dette nesten sirlig og nennsomt satt sammen til et eget uttrykk med rikelig med personlighet og særpreg.

Heylel startet sitt livsløp for 5 år siden, og allerede så har de sluppet tre skiver årets album medregnet. Rent vokalt så tar bandet en såkalt Ayreon vri på det nye albumet. De hanker inn svært dyktige vokalister, og slik får de en vokal dynamikk som kler låtene godt. Kristoffer Gildenlow (ex Pain of Salvation), Ky Fifer (Philelmon), Erik Laan (Silhouette), Francisca Ribeiro (Malaboos) .

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*