Newsfeed

Dødsguden Nexdeus

Nexdeus er knapt et band som er så veldig kjent utenfor sitt lokalområdet, men det forhindrer bandet selvsagt ikke fra å potensielt lage bra musikk. Kvartetten fra Stockton i California slapp sin debut «Long Since Forgotten» midt i april. Shawn Peters og Mark Martinez startet opp det lokale Stocktonbandet Faith Defiled for vel ti år siden. Musikerene kom og gikk, og først for tre år siden konverterer Faith Defiled til Nexdeus, og da kom stabiliteten. En stabilitet og solide musikere som har gjort det mulig å meisle ut bandet sitt egenartede sound. Nexdeus er sammensatt av det latinske ordet nex som betyr død og Deus som er en gud. Kvartetten har et fokus på tekstene og er å betrakte som «a storytelling band». Mye er fokusert om den fiktive dødsguden Nexdeus, og dennes oppvåkning og veien mot makt og ære. Amerikanerne ser ikke på seg som et tradisjonelt svartmetall band, men er svært påvirket av sjangeren. Det er en stor økning av lokale band som spiller Tech Death/ Hardcore /og Death metal i den lokale scene. Nexdeus føler seg derfor rimelig alene innen lokal svartmetall, men er smigret av at de blir lagt merke til i andre land.

https://youtu.be/2RGRi2mDC90

Amerikanerene kan egentlig selv beskrive musikken sin, «Nexdeus, a mix of black metal, death and progressive influences. We have decided to focus meticulously on music and that which we write to bring back metal and its variations to the music scene. With brutal and intense drumming combined with technicality of not only guitar riffs but musical inclination can a band truly find a purely original sound and tone. With keys played as a major part of the structure within our music, we hope to push our limits as a band to create something that will usher in a new age of blackened metal».

Inspirasjonskildene er mange, og her der de, Carach Angren, Dimmu Bogir, Abigail WIlliams, Vehemence, Old Man’s Child, Behemoth, The Black Dahlia Murder, Gorgoroth, The Faceless, Grief of Emerald, Glass Casket, Morbid Angel, Nile, Thyrane, Septic Flesh, Fleshgod Apocalypse, Job for a Cowboy, Hewie Louis And The News.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*