Nyhetsfeed

Lengselsfulle toner.

Everywhere at the End of Time – Stage 2 er oppfølgeren til fjorårets førstedel av engelske Leyland James Kirby, eller The Caretaker som han går under på denne skiva. 

Den snart 43-årige Kirby har gitt musikk under mange navn siden han debuterte med skiva Up-Link Data Transmissions i 1996 under aliaset V/Vm. Han ga ut dette albumet på det nystartede plateseskapet V/Vm Test Records, sammen med Andrew MacGregor aka Jansky Noise, som gir ut sjangre som noise, soundscapes, breakcore, collage, med artister som Kid606, som er en gammel favoritt, og Hell Interface, eller Boards of Canada som de er bedre kjent som.

Musikken han selv lager faller inn under turntable og tape music, med ambiente undertoner, og på Everywhere at the… finner du glemte oppstykkede toner fra det europeiske kulturlandskap fra første halvdel av det tjuende århundre, med jazz, folk, den typiske populærmusikken på den tiden. Partier som kan minne om forlengst glemte militærparader, og skiva innehar følelse av lengsel og nostalgi.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*