Newsfeed

«Bad attitude»!

Det kommer ei ny skive 21 april signert Mortiis, og den heter «The Great Corrupter». Den har så mye som 28 låter, og flere av disse er «reworks/remixes» av materiell fra 2016 skiva «The Great Receiver» av artister så forskjellig som Godflesh, Die Krupps. In Slaughter Natives, Rhys Fulber, Godflesh, Chris Vrenna, John Fryer, Prurient, Apoptygma Berzerk og PIG blant mange andre. I tillegg vil den nye skiva by på tidligere uutgitte låter.

Mortiis ble med i det norske bandet Emperor i 1991, men ble sparket ut p.g.a. «bad attitude» i 1992. Dagen etter så startet Håvard Ellefsen opp bandet Mortiis og planla å spille inn skive i Transylvania, men det ble det aldri noe av!  Etter hvert så dukket den nå så berømte masken opp som en viktig faktor i Mortiis sitt univers. Et univers som har sørget for 9 skiver før årets som er den tiende skiva. Mortiis har nærmest konstant gitt konserter de siste årene, og har delt scene med band som har variert fra sortmetall til punk til industrial til EBM. Danzig, Behemoth, Apoptygma Berzerk, Combichrist, Christian Death, Mushroomhead, The Genitorturers, Deathstars er noen av de nevnte artistene.

Det er helt klart at Mortiis er svært frustrert og føler avmakt overfor brutaliteten og hykleriet innen musikkbransjen, og ønsker frihet fra dette. I tillegg så er det ingen hemmlighet at Mortiis har hatt psykiske problemer. Dette resulterte blant annet i at skiva «The Great Receiver» som skulle ha kommet i 2013, først kom i 2016. I følge Metal Storm så spile bandet Mortiis Ambient Darkwave mellom 1993 og 1999, og fra år 2000 og til nå så er sjangeren gotic industrial metal. Det er vel muligens noe forenklet da Mortiis aldri har nølt med å utforske hva som måtte passe der og da av musikalsk terreng?!

 Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*