Newsfeed

Musically duelling

Det var John Mitchell i Lonely Robot som gjorde meg oppmerksom på denne artige videoen. Den er fra ARW sin konsert i Bournemouth, og Mitchell sier at «This is possibly the coolest thing I have been in close proximity to. Trevor Rabin, my all-time number one guitar influence/hero and keyboard legend Rick Wakeman walking around the crowd whilst musically duelling. They literally walked up to three feet from where I was sitting and blew my mind!! Watch til the end to see what I mean!».

ARW er for øvrig Jon Anderson, Trevor Rabin og Rick Wakeman, og alle tre er superveteraner innen musikk. I tillegg så har alle tre vært med i Yes, og spilte sammen der i 1991 – 1992 under Union turneen. Det var der de fikk smaken på å spille sammen, men først i 2010 startet ARW opp som band. I selvsamme år så hadde trioen planer om å få utgitt sin debutskive. Som ellers i ARW konteksten tok dette tid, og først i 2016 ble det offentliggjort at trioen arbeidet med et album. Den skiva har enda ikke blitt sluppet, og noe av årsaken er nok en ganske så heftig konsertvirksomhet. En virksomhet som nylig har brakt ARW til Japan, Israel og diverse plasser i Europa.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*