Newsfeed

Jancetic går solo

Atonement Theory er Jay Jancetic fra Harms Way sitt soloprosjekt, og han har sluppet sin debut «Illumination». Det er ei skive i EP format som stiller i klassen for sludge/postmetall. Harms Way spiller hardcore, så det er klart at Jancetic med sitt Atonement Theory ønsker å spille annerledes musikk enn i moderbandet. Skiva kommer via labelen IDefy Records. Jacetic er erfaren musiker som har spilt i et utall av Chicago band som Arma Angelus (ex Fall Out Boy), Extinction (ex Suicide File, Hope Conspiracy) og Stabbed By Words (ex Unbroken, Sweet Cobra.)

Atonement Theory ble offisielt til i fjor vår, men tanke om dette musikkprosjektet tok form for mange år siden. Jay Jancetic har i mange år hatt en ambisjon om å lage musikk hvor det harde og melodiske balanseres, men samtidig så er det hele dypt følelsesmessig fundamentert. På EP-en blander Jancetic beat fra industrielle trommemaskiner med drivende og innlevende gitar og søker å levere et unik sound. Et sound hvor Jancetic forsøker å pensle ut mørke, drivende og eteriske stemninger som Isis, den melodiske emosjonelle melankolien kjent fra Failure, og den allestedsnærværende atmosfæriske tyngden til Neurosis.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*