Newsfeed

Teknokrater varsler automatisering av musikk

De siste årene har forskningen på kunstig intelligens (AI) opplevd et kvantesprang i form av maskinlæring og hva denne teknologien er i stand til å gjøre. Forskere advarer om at alle prosesserte oppgaver som blir gjort av mennesker i dag vil bli tatt over av AI for effektivisering og besparelse.

Når vi snakker om musikk, så bør vi skille hvilke former det er snakk om. Vi har vel alle hørt om den kunstig lagde Beatlesk-sangen som florerte på nettet for en tid tilbake, men at AI skal ta over alle former musikk tror jeg ikke noe på. Men det finnes flere områder musikkindustrien som vil bli overtatt.

Jingles, heismusikk, muzak, storsenter-svada er deler av musikken som enkelt kan tas over av AI, i tillegg til beskrivelser om musikk i strømningstjenester. Jeg tror mennesker liker å se andre mennesker spille instrumenter eller synge, men vil datamaskinen gjøre sitt inntog der? Det har de allerede gjort i femti år nå, og jeg tror heller at det blir nok et nyttig verktøy for musikere og komponister, men DJ-ene bør passe seg.

Det jeg ville ønsket meg er nye måter å forstå og produsere musikk på. Hva med en ny sjanger som ikke ligner på noe annet, en type fourth world? Nye lyder ingen har hørt før. Nye låtstrukturer, uttrykk?

Jeg ser mye positivt i AI, men folk som ikke bryr seg om teknologi og vitenskap vil merke denne omleggingen av arbeidslivet kjappere enn noen annen arbeidsreform i menneskets historie. Det vil skape rabalder der hele felter innen et utall industrier blir lagt død. Hvis vi legger til mer sofistikert robot-teknologi i denne miksen, og den globale klimakrisen som et svart hull av en rosin på toppen, så har vi i beste fall en rar framtid i vente.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*