Newsfeed

Mesker seg med tekstene

Etter at det Bergens baserte plateselskapet Apollon Records gjenoppstod så har de vært uhyre aktive med å gi ut ny musikk som er progga. Flere ganger sammen med Tik Records. Siste band ut er pr. dato Knekkletric som slipper sin andre skive «For Mange Melodia» i juni etter planen. Mens debuten var nokså rå, så er det denne gang mer fokus på mer konsise og fokuserte låter med struktur, komplekse instrumentaler og med mange fengende partier. Bandet snuser litt på jazzterritoriet til tider, mellontronlinjene er alltid lekre og velfungerende, og bassen pumper tiltalende. Skiva er spilt inn i Ocean Sound Recordings, og gledelig nok er lyden virkelig fra øverste hylle.

Kvintetten ble til i 2010, og liker å meske seg med helsprø og viltre tekster på Aalesund dialekt, og har medlemmer fra band som Bloody Beach, Monstereo, Mahogni og Alexander Von Mehren. Det er snakk om rimelig erfarne musikere, og det åpner jo opp for å leke seg med de mange muligheter som finnes innen rytmisk musikk. Ofte er musikken uforutsigbar, og ofte leken og hardt men med melodiøsitet. Tekstene er fylt av humor, og noen ganger går det for mye over stokk og stein. Da blir det bare kleint, men det er jo en av fallgruvene med humor i musikken.  Rent musikalsk er det enkelte nikk mot landsmennene i Motorpsycho, men også en del spor av Mars Volta og At The Drive-In forefinnes.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*