Newsfeed

Teatralsk og melodiøs

Mindmaze har nylig sluppet en fersk video «One More Moment» fra skiva «Resolve» som nylig ble sluppet. Det albumet er på hele 68 minutter, og inneholder en melodisk, kraftfull progressiv power metal. Skiva er den tredje fra den amerikanske kvartetten,  og viser et band som er blitt mer progga og mer teatralsk enn tidligere. Det siste står bra til lyrikken som er meget personlig, og tar for seg musikernes egne opplevelser. Skiva er et konseptalbum. Låtsnekringen byr denne gang på en struktur som er nokså uvant for et kvinnfrontet power metal band.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*