Newsfeed

Musikken sitt mangfold og muligheter

Concordance Model er et band fra Wien som har holdt på siden 2012, og som da var initiert av gitaristen Anton Kreuzer. Med tiden fikk Kreuzer kontakt med vokalisten Martin Pittamitz, og så ble det til å snekre låter til bandets debut CD. Det verket er selvprodusert og ble sluppet for kort tid siden og heter «Incremental». Skiva viser at Anton Kreutzer i tillegg til gitarer også behersker bass, keyboards, synther og trommeprogrammering. Vokalisten Pittamitz spiller akustisk gitar på skiva. 

Albumet er innspilt, mikset og mastret i Kreuzer sitt hjemmestudio, og viser at med moderne teknologi så kan bra musikk tilvirkes mange plasser av de som er utstyrt med stor nok musikalsk kompetanse. Stilistisk er det gitardrevet hardprog som fokuserer på melodi, og musikken sitt mangfold og muligheter speiles av østerrikerne.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*