Newsfeed

Musikksnakk fra de isende tinder.

Matterhorn (4478 m) The pyramid shaped colossus of a mountain is said to be the most-photographed mountain in the world. Photo: Andreas Gerth

Den Trondheimsbaserte vokalisten Tommy Sebastian Halseth har nytt prosjekt på trappene med Matterhorn, og på den første låta som er sluppet samarbeider han med produsent og musiker Rhys Marsh. Jeg får kontakt med ham via Facebook, og slår av en liten chat.

Halseth har sunget for bandene Griffin og Manes, og og var en kort tur innom In The Woods… og gjorde et par demoer for dem. Så noen novise er han ikke, og når jeg spør om hvilken sjanger han vil putte sin egen musikken i, svarer han “Pop/Rock/Prog, tror jeg :)”, så det er tydelig han drar inspirasjon fra flere steder.

Jeg spør ham om hvilke ti-elleve album som har betydd mye for ham, og han forteller at i forbindelse med skrivingen av den siste musikken sin, har han hørt mye på eldre og nyere prog, alternativ rock, noe norsk musikk, siste til Bowie og Led Zeppelin. Her er en liste av albumene han lister opp:

 1. King Crimson – In the Court of the Crimson King
 2. Sivert Høyem – Long Slow Distance
 3. Jethro Tull – Heavy Horses
 4. The Tea Party – The Ocean at the End
 5. Radiohead – A Moon Shaped Pool
 6. Katatonia – The Fall of Hearts
 7. Anathema – Distant Satellites
 8. Anekdoten – Vemod
 9. Led Zeppelin – Houses of the Holy
 10. David Bowie – Black Star
 11. Highasakite – Camp Echo

matterhorn2

Innspillingen av Aorta skjedde i Rhys Marsh studio i Trondheim, og Halseth forteller at han og Marsh snakker samme språk når det kommer til musikk. Mens det er han selv som står for selve musikken, tekstene og vokal, er det Marsh som har stått for det instrumentale og produksjon av låta.

Han forteller at han har nok materiale til et album og bearbeider dette jevnlig, men har ingen tidsplan på når produksjon og utgivelse vil finne sted. På spørsmål om han tenker å utgi materialet selv, eller ønsker å knytte seg til et plateselskap, er han tvilende, men ser fordelen med å ha en en label eller en distributør som tar seg av promotering, som fort kan bli en dyr affære.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (503 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*