Newsfeed

Ukorruptert powermetal.

I midten av juni kommer det amerikanske bandet Iced Earth med sin fjortende fullengder, Incorruptible. Igjen vil Jon Schaffer og resten av bandet gi lytterne en smak av US power metallen de er så kjent for.

Gruppa ble opprinnelig dannet i 1985 av Schaffer og den originale trommeslageren Greg Seymour under navnet Purgatory, men det skulle ta hele fem år før debuten deres Iced Earth kom ut. Oppfølgeren lot ikke vente på seg, og ble sluppet allerede det etterfølgende året, men etter denne tok bandet en pause fram til 1995.

Før tredjeskiva Burnt Offerings ble utgitt hadde bandet fått inn den nye vokalisten Matt Barlow, som bidro på dette albumet og de tre neste. Han er langt fra den eneste som har hatt kort karriere i bandet, og iløpet av de 30 årene Iced Earth har eksistert har det vært i overkant av tjue stykker innom gruppa, der Schaffer er det eneste originalmedlemmet.

For min del oppdaget jeg bandet med utgivelsen av den første av de to delene kalt “Something Wicked”, albumet Framing Armageddon, og syntes bandet spilte en tight, tøff form for power metal, og har fulgt bandet løst siden da. Det blir interessant å se om de fortsetter veien de har fulgt siden den skiva, eller om de har lagt til noe nye elementer i musikken, selv om jeg tviler sterk på akkurat det. Vi får uansett se når plata blir publisert den 16. juni.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*