Newsfeed

Stygg, forvrengt og besatt

Lurking Fear er en svensk kvintett som har en ambisjon om å deres tapning av death metal skal være i korrelasjon med sjangerens opprinnelige mål. Bandet ønsker derfor å spille musikk som fremtvinger en naturlig galskap og skrekk, og som skal være stygg, forvrengt og besatt. Riffene skal være velegnet til å frembringe en følelse av skrekk og gru og avsky i dypet av lytteren, og vokalen skal høres ut som et helvete av et helvete som hyler på månen. Kort sagt god gammeldags death metal, men med de mulighetene dagens studio og teknologi tilbyr. Så krydres det hele med erfarne og dyktige musikere sin kompetanse opparbeidet gjennom mange, mange år!

Foreløpig jobber bandet som besatt for å ferdigstille sin selvtitulerte EP, som slippes om ikke så lenge. Den skiva danner basis for CD-en som kommer senere i år, og EP-en har disse tre låtene, «Tongued In Foul Flames», «The Infernal Dread» og «Winged Death». Lurking Fear er sammensatt av rimelig velrennomerte og svært dyktige musikere, så det er slett ikke et band med musikalske noviser. Heller tvert om!

Tomas Lindberg (At The Gates / Disfear) på vokal, Jonas Stålhammar (God Macabre / Bombs Of Hades)  på gitarer, Fredrik Wallenberg (Skitsystem) på gitarer, Andreas Axelson (Disfear / Tormented) på bass, og Adrian Erlandsson (At The Gates) på trommer. Kvintetten er nøye med å påpeke at dette ikke er nok et retro-stjerne-prosjekt, men fem musikere som danner et ekte band. Fem musikere som spiller sammen fordi de ønsker å spille musikk som er i samsvar med hjertene deres og med røttene deres.

EP-en har forøvrig coverkunst av Branca Studio som er spesialtilpasset av Fenriz fra Darkthrone. Bandnavnet Lurking Fear er nok hentet fra H.P. Lovecraft sin fortelling med samme navn, og det er en litteratur innen horror fiction sjangeren, Inspirasjonskildene til svenskene er band som, Autopsy, Possessed, tidlige Death, Repulsion, tidlige Morbid Angel, Slaughter, Bathory, tidlige Slayer, Master og Death Strike.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*