Newsfeed

På vei ut i den store verden?

«Beyond The Human Mind» er kreasjonen eller skiva om en vil, fra det brailianske progressive power metal bandet Vandroya. Skiva kom for kort tid siden, og den vedlagte videoen «The Path To The Endless Fall» er den første låten som slippes til almen avlytting. Vandroya er del av den bølgen av nye forholdsvis unge bandene som er frontet av en kvinnelig vokalist som dukker opp. Bandet har vært gjennom er rivende utvikling, og er modnet som band siden debutskiva «One». Soundet er mer balansert enn før, og det tekniske og artistisk er i progresjon. Det er ikke et dundrende nyskapende band, men det er nå mye mer og svært kledelige progressive tendenser enn noen gang før.

Frontfiguren er utvilsomt vokalisten Daísa Munhoz, men den brasilianske kvintetten er først og fremst seg selv i form av kollektivet Vandroya. Coverkunsten er ved Felipe Machado Franco og som alltid er det strøkne saker fra han. Franco har for øvrig laget omslag for bandkolleger som Blind Guardian, Rhapsody Of Fire og Iced Earth.

Den nye skiva omhandler lyrisk sett et konsept om den prosessen vi alle gjennomgår i livene våre for å finne mål og mening med livet og derav indre fred. Vandroya startet opp i 2001, og da med svært unge musikere hvorav de alle hadde en kjærlighet til heavy metal. En viktig milepæl for brasilianerne kom når de inngikk samarbeidsavtale med den svenske labelen Inner Wound Records i 2013. Det åpnet opp for at de potensielt kunne nå ut utover sitt eget land om talentet er stort nok og/eller fansen er fornøyd med musikken.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

 

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*