Newsfeed

Mye melankoli

For syv år siden slapp det polske progmetallbandet Acute Mind sin debutskive, og fansen har absolutt følt behov for ny skive i årene som er gått. Det får de i oktober, og som en bonus får de en tittel på skiva som kanskje oppsummerer hva de føler, «I Need You». Bandet har konvertert fra kvintett til kvartett, og Mark Majewski fra Osada Vida er fortsatt med og innehar rollen som vokalist og gitarist. Musikalsk så har det polske bandet visse fellestrekk med kjente band som Riverside, Threshold og Dream Theater. Dette er ikke plagsomt fordi bandet står godt på egne ben, og har nok særpreg og egenart, og mye melankoli.

Acute Mind har holdt på siden 2006, og det var bassisten Arek Piskorek som designet og fyrte opp bandet. Han hadde et rikelig nettverk av musikere lokalt i området rundt byen, og disse musikkvennene hyret han inn til å fylle opp besetningen. Med årene så kom og gikk musikerne, men det viktigste skjedde i 2008. Da ble Acute Mind hanket inn som oppvarmere for landsmennene i Quidam. Dermed ble Acute Mind eksponert for et større publikum, og de kunne begynne sin ferd mot å etablere en stor fanskare. I 2009 kom Marek Majewski med og det høynet bandet sin musikalske kompetanse slik at de ble et velspillende band som er vel verdt å lytte til.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*