Newsfeed

Konsert samme sted 45 år etter!

Med 29 studioalbum på samvittigheten er det høyst sannsynlig at et band har holdt på i utallige år. Det har i høy grad spacerockerne i Hawkwind da de så langt tilbake som på 60 tallet begynte å lage musikk. I begynnelsen av mai slapp de skiva «In The Woods». Den skiva følger fortreffelig opp forrige skiva «The Machine Stops» som faktisk brakte britene kommersiell suksess, i tillegg til at kritikerne var begeistret. Bandet sin maestro Dave Brock sier at lyrisk sett så er den nye skiva en fortsettelse av den forrige. Lyrikk er inspirert av sci-fi klassikerne til forfatteren E.M. Forster som er en dystopisk visjon om fremtiden.

Cherry Red Records er lablen bak skiva. Ei skive som vil bli understøttet av en omfattende konsertvirksomhet, herunder i London sin berømte The Roundhouse.  Konserten der vil foregå 45 år etter at Hawkwind spilte der i den smått legendarisk og historisk «Greasy Trucker`s Party». Hawkwind ble i sin tid til ved at Dave Brock, Mick Slattery og Nik Turner hadde en visjon om en ny, unik og spennende musikk. Til sammen har det kommet mer enn 100 album fra bandet om vi regner med samlere, bootlegs, EP-er og konsertskiver osv.

Essensielle skiver er livealbumet «A Space Ritual» som kombinerer spacerock og lyrikk. For de som liker Pink Floyd er nok den fine og lekre skiva «Hall Of The Mountain Grill» verdt å lytte til. Meget hard, psykedelisk og med rikelig vellykkede effekter. Den aller beste skiva til Hawkwind er etter min mening dog «Warrior On The Edge Of Time». Av samlere anbefales «The Hawklords – 25 Years On». Hawkwind er definitivt et mangesidig band som er hver ekte rytmisk musikkelsker burde sjekke opp om det ikke allerede er gjort?!

Lenke:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*