Nyhetsfeed

Tilbake til den opprinnelige vinterlige sorgfullhet.

I slutten av juni kommer “oppfølgeren” til Vintersorgs debutalbum som kom i 1998, Till Fjälls Del II. Den svenske duoen er igjen klare med å servere fansen den folkelige og proggete metalen sin.

I 1994 startet Andreas Hedlund, kjent fra blant annet Borknagar, og makkeren hans, gitarist Mattias Marklund, opp duoen i hjembyen Skellefteå, en liten kystby i nordvest-Sverige. De oppkalte bandet etter en karakter fra Margit Sandemoses bok-serie om Isfolket, og er navnet på sønnen til en av høvdingene i boka.

De dannet gruppa opprinnelig for å prøve å bryte begrensingene i svartmetalen på begynnelsen av 90-tallet, der den gjerne var mørk og dyster, med skrikete vokal, og de foretrakk å bruke ren vokal i musikken sin framfor growling, og blandet inn folk- og vikingmetal inn i miksen. Selv om det er nesten tjue år siden Till Fjälls kom ut, er det bare tre år siden deres forrige skive kom ut, 2014-albumet Naturbål ble sluppet.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (471 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*