Newsfeed

Tilbake til den opprinnelige vinterlige sorgfullhet.

I slutten av juni kommer “oppfølgeren” til Vintersorgs debutalbum som kom i 1998, Till Fjälls Del II. Den svenske duoen er igjen klare med å servere fansen den folkelige og proggete metalen sin.

I 1994 startet Andreas Hedlund, kjent fra blant annet Borknagar, og makkeren hans, gitarist Mattias Marklund, opp duoen i hjembyen Skellefteå, en liten kystby i nordvest-Sverige. De oppkalte bandet etter en karakter fra Margit Sandemoses bok-serie om Isfolket, og er navnet på sønnen til en av høvdingene i boka.

De dannet gruppa opprinnelig for å prøve å bryte begrensingene i svartmetalen på begynnelsen av 90-tallet, der den gjerne var mørk og dyster, med skrikete vokal, og de foretrakk å bruke ren vokal i musikken sin framfor growling, og blandet inn folk- og vikingmetal inn i miksen. Selv om det er nesten tjue år siden Till Fjälls kom ut, er det bare tre år siden deres forrige skive kom ut, 2014-albumet Naturbål ble sluppet.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*