Newsfeed

Mer hat!

Jeg må vedgå at jeg aldri har hørt om sjangeren art black metal før MDD Records hevdet at deres band Nocte Obducta spilte den typen musikk. 26 mai slapp tyskerne sin nye skive «Totholz (Ein Raunen Au Dem Klammwald)». Den tittelen betyr noe slikt som dødsskogen, og suset fra de dype skoger. Skiva er nummer 12 i kronologien siden debuten i «Lethe – Gottverreckte Finsternis» fra 1999. «Totholz» er en naturlig oppfølger til fjorårets skive, og det kan høres ikke minst på den episke 15 minutter lange låten «Wiedergänger Blues». Tyskerne er noe så uvant i en svartmetall kontekst som en sekstett.

«Totholz» er ei kald og rå skive som nok mange svartmetall fans vil bli betatt av. Skiva er mer old school enn forgjengeren, og mindre eksperimentell enn de fleste skivene til kvintetten. Likevel klarer Nocte Obducta å meisle ut musikk som er lettere unik og ha sin egen stil. Det er aldri ordinært, og med følere tilbake til begynnelsen samtidig som musikken ikke neglisjerer den musikalske utviklingen de siste 20 årene. På Facebook siden til bandet oppgis «mer hat» som den eneste bandinteressen!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*