Newsfeed

1349: Iskald oppfølger

1349 - Beyond the Apocalypse

Med debutskiva Liberation som kom i 2003, etterlot 1349 seg et dypt arr på den norske black metalscenen, og allerede året etter kom oppfølgeren. Beyond the Apocalypse er en fortsettelse på den lynraske og aggressive sounden fra førsteutgivelsen, men lydkvaliteten på gitarene og bassen er ikke like lo-fi.

Det betyr selvsagt ikke at de er blitt overproduserte av den grunn. Det er bare ikke den samme sinte susingen, og det er mer tydelig hvilket instrument som spiller hva. For de er fortsatt råe og iskalde slik de skal være. Det låter skikkelig tøft, og riffene er catchy til tider uten at noe av brutaliteten forsvinner. En annen ting som skiller seg fra debuten er at trommene er ikke dyttet like langt frem i lydbildet. Heldigvis er de fortsatt langt nok framme til at de står klart og tydelig ut i musikken. Det er tross alt ikke noe vits å ha Frost fra Satyricon på trommer om man dytter han i bakgrunnen.

Beyond the Apocalypse er et veldig rettfrem norsk black metalalbum. Det er ingenting på skiva som står så mye ut når det kommer til originalitet. Det er raske riff, blast beats og hes skriking, men det er gjort såpass bra at det ikke trenger å være noe mer enn det. Riffene og trommingen er såpass bra at det er god nok grunn til å skaffe seg dette albumet, spesielt om du likte debuten. Det er sint og hatefull black metal man både kan headbange til eller sitte å høre på i mørket mens man stirrer ut i den beksvarte natten. Det er et av de albumene som er bra fordi de gjør ting riktig.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*