Newsfeed

Heresiarch: Ekte svartmetall?!

Heresiarch fra Wellington på New Zealand har holdt på siden 2008. Likevel har bandet aldri levert en hel CD, kun en demo og to EP-er. Nå derimot er ventetiden snart over og 7 juli kommer skiva «Death Ordinance». Musikken til Heresiarch er en miks av death metal og black metal. Det er ikke noe nytt, men det er kanskje nytt for folk flest at vakre New Zealand er blitt et fort for ondskapsfull black metal og death metal. Ikke minst så er Heresiarch anførere i så måte.

Den nye skiva er røff som fy, bare hør på låten «Storming Upon Knaves», som er andre låt ut på debutskiva. Første låt er forresten «Consecrating Fire», som er en seig doomdrenert låt som utvikler seg til en militær marsj. Hver låt på skiva er en integrert del av lyrikken Heresiarch er så opptatt av, og det er ofte svært brutalt og rasende tromming, med tyranniske brøl og et frådende vanvidd. Jeg kan ikke så mye om svartmetall, men Heresiarch må da være ekte svartmetall?!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*