Newsfeed

Saint Etienne: Musikk skapt for luftslott.

Saint Etienne - Home Counties

Selv om navnet er tatt fra en fransk by, er det engelskmenn vi har med å gjøre. Jeg hørte så vidt på gruppa etter deres 1998-utgivelse Good Humor, som var en fluffy sak hvor musikken gikk mot indie pop og indietronica. 

Etter tjue år har ikke lydbildet deres forandret seg noe særlig, og på Home Counties som kom 2. juni fortsetter de sin ferd med gode melodier servert i et pop-landskap, krydret med elektroniske elementer. Det som først og fremst får gruppa til å stå ut, er vokalist Sarah Cracknells sireneaktige sang, som drar lytterne intimt inntil seg, der hun søtaktig synger om livet finurligheter. Etter nesten tredve år som band, består de fortsatt av originalmedlemmene, og har foruten sine tolv fullengdere, også satt lydbildet sitt til den visuelle kunsten, og er å finne i filmer som The Misadventure of Margaret og Pedro Almodóvars Volvar fra 2006.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*