Newsfeed

Next to None: Ikke så ferske lenger, og bittelitte grann eldre.

Next to None - Phases

Jeg må innrømme at jeg ble litt overraska når jeg fant disse unggutta på InsideOut Music da de slapp debut-fullengderen sin for to år siden. Musikken deres var typisk for en gruppe i tenårene, som knapt hadde begynt å ta inn over seg hard rock og metal-influenser, og tok innflytelsene sine stort sett fra veldig kjente band i disse sjangrene.

Tar man et litt nøyere blikk på navnene i Next to None, så er det ett som står ut, trommeslager Max Portnoy. Ja, du gjetta riktig, dette er sønnen til trommeguru Mike Portnoy, kjent som ex-trommisen i Dream Theater, og er med i en rekke andre kjente prog rock og metal band, som Transatlantic, The Neal Morse Band og Flying Colors. Når jeg hørte Next to None første gang, så sto trommene helt klart ut, og det var helt klart imponerende hva han gjorde på trommesettet i forhold til hva andre jevnaldrende gjør, men så har han blitt flaska opp med trommestikker i hånda fra han var baby.

Utgivelsesdatoen for andreskiva deres Phases er satt til 7. juli, og utifra videoen de har sluppet i forkant av lanseringen, har de skiftet stil noe, fra lettere alternativ metal, til å dra inn mer aggresiv deathcore, men har desverre ikke lagt fra seg standard metalcore-innflytelsene på de rene vokalpartiene som de også hadde på A Light in the Dark i 2015.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*