Newsfeed

Fra alpelandet den Sveitsiske Konføderasjonen

På restene av bandet Ever Since oppstod Xaon for vel tre år siden initiert av gitaristen Vincent Zermatten og bassisten Florian Jacot-Descombes. Inspirert av band som Anathema før årtusenskiftet, My Dying Bride, Emperor, Paradise Lost, Type O Negative, Ulver og Limbonic Art begynte de to dyktige komponistene så smått å kreere musikk. En musikk de selv ynder å kalle dark metal, og som i fjor ble tilgjengelig for musikkelskerne i form av EP-en Face Of Balaam.

Den skiva hadde aggressiviteten til death metal, men også gothic metal undertoner og var drenert i mørke uhyggelige synther og strengeinstrumenter. Responsen hos musikkelskerne var tommelen opp, og inspirert av dette bar det av sted for å snekre ny og enda bedre musikk. Med tiden sluttet den franske trommeslageren Jordan Kiefer seg til den sveitsiske duoen. Med nok ideer til låter ble det så booket studiotid, og i mai resulterte dette i skiva The Drift.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*