Newsfeed

Arcade Fire: Brennende hett over alt.

Arcade Fire - Everyting Now

At Dagbladets kulturredaksjon knapt vet hva kvalitetsmusikk er, burde ikke komme som noe særlig stor nyhet, der de heller skriver om band og artister som har massive fanskarer, og således tiltrekker seg mange lesere, heller enn å skrive om band for lyttere som setter pris på kvaliteten og kreativiteten i musikken de hører på.

Som nå, var dette også tilfelle for litt over ti år siden da Arcade Fire slapp sitt knallbra debutalbum Funeral, og kulturredaktøren i Dagbladet maktet å rote inn skiva i kåringa for 2005s beste utgivelser, som den ogs[ vant. Hadde denne personen bare gjort et kjapt søk, vil hun/han funnet ut at utgivelsesdatoen var 14. september 2004. Selv oppdaget jeg bandet gjennom Dusted Magazine, som er en webzine som samler sammen alle collegeradioene i USA og Canada, der du kan finne alt fra lett pop til noise.

I juli fortsetter bandet med den den litt skjeve kammerpop’en sin da skiva Everything Now slippes. Det lille kollektivet av musikere blander mer enn gjerne inn elementer i musikken som ikke nødvendigvis forbindes med denne sjangeren, og sammen med den unike vokalen til Win Butler, har de blitt et av de hotteste gruppene innen undersjangeren de spiller i.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*