Newsfeed

Steven Wilson: Fra shoegazens uutholdelige letthet.

Steven Wilson - To the Bone

Når Steven Wilson i august kommer med sitt nye album To the Bone, vil en av prog rockens mest fremtredende skikkelser fortsette den musikalske ferden han satt ut på da han i femtenårsalderen ble med i den psykedeliske duoen Altamont.

Gjennom sin periode i Porcupine Tree hvor musikken var halv-progressivt rock, og senere med sin egen solokarriere, har han beveget seg fra den moderne proggens melodiske krumspring, tilbake til 70-tallet på The Raven That Refused to Sing (And Other Stories), gjennom shogazens litt slappe holdning på hans to siste, utgitt i 2015 og 2016, og bruker nå all erfaringen han har opparbeidet seg siden 1982 til fortsatt å være en av de mest nyskapende musikere innen denne sjangeren.

Når hans nyeste album slippes den 18. august, har han med flere kvinnelige gjestevokalister. På låta “Pariah”, som han slapp tidligere i år, stiller israelske Ninet Tayeb i en duo med Wilson, og musikken går her i retning poprock, med hans lett gjenkjennelige signatursound. På den ukes gamle singelen “Song  Of I” er Prince-innflytelsene umiskjennelig, og på denne har han fått med seg den sveitsiske jazzpop-sangerinnen Émilie Jeanne-Sophie Welti, som går under artistnavnet Sophie Hunger.

Tidligere denne måneden slapp den italienske spillutvikleren Ovosonic ut Last Days of June, der Wilsons musikk blir brukt som bakteppe i spillet. Det er et interaktivt eventyr om kjærlighet og savn, og gjennom figuren du spiller blir stilt opp mot tøffe valg for å redde den du elsker. At Steven Wilson er en svært aktiv musiker og produsent, blir fort en underdrivelse, men han innehar et driv i alt han holder på med, som unge, sultne prog band bør dra mye nytte av.

Lenker:
Facebook
Last Days of June

Om Jon Skjeseth (511 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*