Newsfeed

Valdez: Snabla bra?

Når en label som Bad Elphant Music støtter et band med å få ut ei skive så åpner det seg opp muligheter for ordspill. Snabla bra musikk eller musikk med full utblåsning osv. Mye viktigere og seriøst er det at i mai så støttet Bad Elephant Music bandet Valdez med debuten This. Valdez er en kvartett som spiller art rock, og som har to markante musikere i sin midte.  Gitaristen og vokalisten Simon Godfrey kjent fra Tinyfish og Shineback, og Tom Hyatt som er bassist i det fine bandet Echolyn. Valdez ble til i 1977 ved tangentspilleren Joe Cardillo, men dagens besetning er fra 2014 og nevnte Cardillo er fortsatt med.

This er produsert av dyktige Brett Kull som er vokalist, gitarist og hoved låtskriver i Echolyn. Det er da også spor av Echolyn i musikken til Valdez, men Philadelphiakvartetten står trygt på egen ben. En mulig beskrivelse av musikken er «tenk deg Todd Rundgren som jammer med 10CC».  Skiva avsluttes på en rimelig perfekt måte med en episk og lekker låt. «Smile For the Camera» som er velskrevet, og med mange frittflytende og velfungerende ideer. Musikerne får også anledning til å vise sin musikalske kompetanse uten å posere, bare levere musikalsk snacks.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3518 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*