Newsfeed

Bardspec: Trancedence gjennom minimalistisk musikk.

Bardspec - Hydrogen

Om under en uke vil Ivar Bjørnson fra Enslaved gi ut skiva Hydrogen under navnet Bardspec. Prosjektet ble først kjent under den nederlanske Roadburn-festivalen i 2015, men han har siden inkludert Today is the Day-gitarist Steve Austin og den visuelle artisten David Hall, ved live-spillinger.

Med synth, gitar-effekter, og field-recordings lager de kjølig ambient, med pågående, hypnotiske rytmer, der hovedformålet er å ‘minimere, subtrahere og meditere over den minste essensen i ting’, og gjennom låtenes enktelt-titler som “Bone” og “Teeth” utforsker de fundamentene i den oppbygde fysikk. Innflytelsene tar de fra Tangerine Dream, Klaus Schultze, og Biosphere, og prøver å lage oppslukende musikk for de sene nattetimer.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*