Nyhetsfeed

Bardspec: Trancedence gjennom minimalistisk musikk.

Bardspec - Hydrogen

Om under en uke vil Ivar Bjørnson fra Enslaved gi ut skiva Hydrogen under navnet Bardspec. Prosjektet ble først kjent under den nederlanske Roadburn-festivalen i 2015, men han har siden inkludert Today is the Day-gitarist Steve Austin og den visuelle artisten David Hall, ved live-spillinger.

Med synth, gitar-effekter, og field-recordings lager de kjølig ambient, med pågående, hypnotiske rytmer, der hovedformålet er å ‘minimere, subtrahere og meditere over den minste essensen i ting’, og gjennom låtenes enktelt-titler som “Bone” og “Teeth” utforsker de fundamentene i den oppbygde fysikk. Innflytelsene tar de fra Tangerine Dream, Klaus Schultze, og Biosphere, og prøver å lage oppslukende musikk for de sene nattetimer.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*