Newsfeed

Sikth: Utvikling i sentrum

Sikth – The Future In Whose Eyes?

Watford forbinder jeg med fotball, men det skjer selvsagt uendelig mer i den bydelen i London. Blant annet en musiserende sekstett som enkelt og fyndig nok kaller seg Sikth, og som spiller progressive mathcore. Engelskmennene har sin eget tapning av mathcore, og var på mange måter langt foran sin tid når de dukket opp rundt 1999. Sikth utforsket allerede da djent, lenge før sjangeren faktisk etablerte og definerte seg. Det kan høres på debut CD-en The Trees Are Dead & Dried Out Wait For Something Wild. Basert på  den skiva er det forståelig at Sikth fikk en trofast og entusiastisk fanskare.

Fansen setter nok umåtelig pris på at sekstetten nylig slapp skiva The Future In Whose Eyes? som er den første skiva fra Sikth på hele 11 år. Snakk om å bruke tid! Skiva kommer med support fra Millennium Night og det er en forholdsvis ny label. En label initiert av Snapper Music som huser Peaceville Records & Kscope. Kscope har tyngdepunktet mot prog, og Millennium Night er nok etablert for å samle band som sysler med metal.

Sikth sin gitarist Dan Weller forteller at helt siden Sikth begynte rundt årtusenskiftet så har de hatt et klart fokus. Det har dreid seg om å hele tiden søke å utvikle seg som musikere og låtskrivere. Han sier videre at sekstetten tar musikken sin uhyre seriøst. Den nye skiva kjennes som den skiva  bandet alltid har drømt om å få til. Videre sier Weller at de har jobbet ekstremt hardt og virkelig utfordret og «pushes» seg selv. Noen ganger til og med for hardt! Der den forrige skiva var gjenfødelsen av Sikth, så er The Future In Whose Eyes? skiva som definerer bandet sier Weller.

Musikerne i Sikth gir pokker i hvor ambisiøs skiva kan virke, det som teller er at metal fan på hele planeten Tellus får høre musikken. Vokalist og tekstforfatteren Mikee W Goodman tillegger at han synes dette er bandet sitt best album til nå. Han har skrevet all lyrikk, og det har brakt han til svært mørke steder, og han har da kommentert verden slik han ser den. Goodman har også dykket inn i fiktive verdener og drømmelandskap. Landskap hvor det vakre bor, men skiva er preget av en brutal, teknisk, ofte forvrengt musikk som er krydret med noen psykedeliske øyeblikk.

Skiva er tilgjengelig som «Limited Edition Purple Splatter vinyl and Orange Splatter vinyl», og her følger også en mp3 nedlastningskode med. Meats Meier www.3dartspace.com har stått for den spektakulære coverkunsten. Meier er kjent for å være en såkalt 3D animator av verdensklasse. Musikerne i Sikth ønsket noe spesielt til coveret, og det fikk de til de grader levert av Meier synes de.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*