Newsfeed

Soijl: «12 page booklet»

Soijl - As The Sun Sets On Life

Solitude Productions står bak den nye skiva til det svenske bandet Soijl, og den skiva kom like før mai du skjønne milde var over. Solitude Producton er verdens største doom metal label, og den første russiske. Soijl er en svensk trio med tre års fartstid. Det hele startet i 2014 da multiinstrumentalisten Matthias Svensson kjent fra Istapp, Vanmakt og Nidrike, hadde musikalske ideer som han måtte finne en passende kontekst til. Dermed var det atmosfæriske doom death metal bandet Soijl et faktum.

Endless Elysian Fields var navnet på debutskiva fra 2015 og den høstet mange lovord, og satte bandet på metal kartet for alvor. Den nye skiva kom i slutten av mai, og heter As The Sun Sets On Life. Den skiva er en naturlig fortsettelse, og utvikling for trioen i all sin prakt med spektakulære låter og et tett veldreid sound. Den kjente designeren og fotografen Roman Kamin har tilvirket et såkalt «12 page booklet» som er rimelig lekkert utført. Soijl er inspirert av band som My Dying Bride, Katatonia, Saturnus, Paradise Lost, October Tide, Moonspell, Daylight Dies og mange flere.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*