Newsfeed

Khazaddum: Tolkien-mytologien

Khazaddum - Plagues Upon Arda

Det er en mengde band som henter inspirasjon fra J.R.R.Tolkien og hans fantasifulle bøker og skrivekunst. Khazzaddum er det siste jeg har oppdaget, og de har da også navn fra Tolkien. Moira er i Tolkiens fiktive verden Midgard navnet på den underjordiske byen, minene og tunnelnettverket som går gjennom Tåkefjellene. Der skapte i flere tusen år et trivelig dvergsamfunn den største byen som noensinne har vært kjent. Moira het egentlig Khazad-dûm. Khazad-dûm er så blitt til Khazzaddum, og det er da også et band som spiller death metal.

I slutten av august slipper bandet fra Milwaukee i Wisconsin sin første CD Plagues Upon Arda. I fjor kom EP-en In Dwarven Halls som ble vel mottatt med alle dens Tolkien artefakter. I år utvides konseptet og det inkorporeres symfonisk orkestrering for å øke det episke å underbygge lyrikken. 9 låter med knusende death metal som gir et enda dypere innblikk i tolkiens sin forunderlige verden. Inspirasjonen kommer blant annet fra band som Nile, Morbid Angel og Behemoth. Khazaddum startet opp i 2014 med mål om å fange den episke følelsen og omfanget av fortellingen i den enorme Tolkien-mytologien. Coveret passer glimrende til lyrikken og er ved Kosta Djordjevic og den digitale maleren Matt Zeilinger

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4253 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*