Newsfeed

Big Big Train: Alternativ Sankt Hans feiring

Big Big Train – The Second Brightest Star

Når bålene flammet rundt i kongerike Norge og vi feiret midtsommer og Sankthans så valgte bandet Big Big Train å feire den begivenheten på sin måte! De slapp nemlig skiva The Second Brightest Star den dagen. En alternativ Snakthans feiring altså! Den nye skiva er nummer 11 i kronologien og kom ut under kun 10 uker etter den forrige skiva, Grimspound! Snakk om å ha høy overlevelsesfrekvens. The Second Brightest Star er massiv i form av at skiva klokker inn på over 70 minutter, men også fordi det er en oktett som nå utgjør Big Big Train.

Med i bandet er fortsatt tre av grunnleggere David Longdon, Andy Poole og Greg Spawton. I tillegg så er kjente musikere som Nick D’Virgilio og Rikard Sjöblom med på fast basis nå. Big Big Train er altså blitt et multinasjonalt band. Noen You Tube video fra den nye skiva er ikke å oppdrive, men via Soundcloud kan det lyttes.

Second Brightest Star er en oppfølger til Folklore og Grimspound som var de to forrige skivene, og det siste albumet i syklusen som startet med skiva The Underfall Yard fra 2009. Bassisten Greg Spawn sier at Big Big Train under hele denne syklusen har hatt et fokus på engelske landskap, folket som jobbet på landet og deres folklore fortellinger. Så er dette nennsomt penslet ut med den spesielle musikken Big Big Train universet ofte kommer opp med.

Den nye skiva har 40 minutter med ny musikk hvor det er fokus på, «explore landscapes, rivers and meeting places and take the listener on voyages of discovery across the world and to the stars». I tillegg så er det 30 minutter med musikk hentet fra Folklore og Grimspound hvor nå låtene fremkommer i et utvidet format.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3945 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*