Newsfeed

Mindfar: Stephen King tonsatt

Mindfar – The Dark Tower

Lablen Underground Symphony har signert det relativt ferske bandet Mindfar. Det er jo da naturlig at Underground Symphony ønsker å få ut debuten til Mindfar kjapt. Det skjedde i mai, og det var gitaristen og komponisten Armado De Angelis som var frontlanterne og det kreative midtpunktet i den prosessen. En prosessen som endt opp med en musikk som ligger tett opp til rockopera konseptet, og som har rikelig med følere til hardrock, det symfoniske og progmetall.

Skiva er dramatisk nok døpt «The Dark Tower» og er et konseptalbum inspirert av Stephen King og hans grøsser romaner, og selvsagt helt spesifikt hans bok «The Dark Tower» fra 2004. De som bekjenner seg til band som Avantasia og Ayreon vil nok finne mangt og meget i Mindfar sin musikk de kan bli trigget av. Den relativt lekre coverkunsten er ved Jahn Vision Art som også har lagd cover for Dark Horizon, Great Master og Labyrinth. Skiva har 10 låter og to vokalister sørger for de forskjellige karakterene.  Tillegg er det en ganske så kompleks og fantasifull reise som er variert da det sveipes innom et utall sjangere. Lytteren vil sannsynligvis lett skjønne at De Angelis har en intens kjærlighet til musikk.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3499 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*