Newsfeed

Knogjärn: Metal og Slåsshansker

Knogjärn - Marscherar & Förstör

Knogjärn oversatt fra svensk til norsk betyr slåsshansker, men Knogjärn er også et svensk band som spiller death metal. Et ganske så passende bandnavn synes jeg for det er hardhendte saker svenskene leverer. Karlstadbandet kom nylig ut med sin andre skive Marscherar & Förstör. Knogjärn er et band som stadig erobrer nye skanser, og som jevnt over får mange lovord.

I fjor vår fikk de over 20000 visninger på Youtube av singelen «Fly för ditt liv». Når de så på høsten slapp den Pantera inspirerte låten «Nej nu j***ar» så tok det helt av. At bandet synger på sitt morsmål er overraskende, men gledelig. Om det blir gledelige tider fremover for svenskene gjenstår å se, og det vil nok defineres betydelig av mottakelsen til «Marscherar & Förstör» vil jeg tro?

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*