Newsfeed

RPWL: Heidundrende multimediashow

RPWL- A New Dawn

«Misguided Thought» heter den nye You Tube videoen fra RPWL. Den låten hører hjemme på konsertfilmen A New Dawn som kommer 9 juli. Filmen er på to timer og er lagd for å feire at RPWL har holdt på i 20 år i år. A New Dawn er fra en konsert i Freising som er hjembyen til tyskerne. Der holdt bandet sin siste konserten på turneen som understøttet skiva Wanted. Wanted fra 2014 og Beyond Man And Time er nok kvintetten sine beste skiver. Konserter kommer for øvrig i synkronisert engelsk og tysk utgave, og det er stor stemning på konserten der RPWL på hjemmebane blir til de grader hyllet! Noe av årsaken til stemningen kan nok tilskrives et heidundrende multimediashow med mer enn 50 skuespillere. Lydmessig er det strøkent fordi det brukes Dolby Atmos

RPWL startet faktisk opp som et Pink Floyd cover band, og det er de jo ikke alene om å ha begynt som. Etter tre år oppstod lysten på å spille egenkomponert musikk basert på inspirasjonskilder fra tiden som coverband. Debuten het God Has Failed og den skiva ble møtt med internasjonal entusiasme. Hyggelig nok for det da ferske bandet så fikk skiva utmerkede anmeldelser i de aller flest progmagasinene. RPWL er for øvrig satt sammen av forbokstavene til etternavnene til de fire som startet opp Freisingbandet. Phil Paul Rissettio, Chris Postl, Karlheinz Wallner og Yogi Lang. Nå i 2017 er det bare Wallner (gitarer)  og Lang (vokal, keyboards og produsering og mixing) som er med i bandet, og kvartetten er blitt til en kvintett. I dag er det Markus Jehle som styrer tangentene, Werner Taus tar seg av basslinjene og Marc Turiaux bekler trommekrakken i RPWL

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*