Newsfeed

Dr. Zilog: Chiptune progmetal

Dr. Zilog – Obstreperous

Sjangeren Progressive Chiptune Metal har jeg aldri hørt om før jeg støtte på bandet Dr. Zilog. Nå er det jo ingen kunst å finne på mer eller mindre snodige sjangre, men uansett så er det hva Denvertrioen sier de spiller. Dr Zilog blander 8-bits komposisjoner med gitar og trommer etter hva de selv sier. Eller, «A progressiv blending of video game chiptune melodies with crushing guitar riffs & technical percussion». Nylig slapp bandet skiva Obstreperous som virker å være den tiende i porteføljen for bandet som har holdt på i ti år. Amerikanerne er inspirert av band og artister som Cacophony, Cannibal Corpse, Decapitated, Metallica, Slayer, Mr. Bungle, BTBAM, Iron Maiden, Bongripper, Brian Eno, Death, Animal Collective, Necrophagist, Frank Zappa og Ween.

Fra Dr. Zilog hjemmeside kan dette leses, «Obstreperous, is the culmination of a years worth of writing songs that blend technical percussion with video game chiptune melodies and crushing guitar riffs. This marks our first album to feature extensive collaboration from our founding member Pieter Montoulieu, newly added guitarist Jackson Kaufman and drummer Steve Sanchez».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*