Newsfeed

Karibow: Multinasjonalt prosjekt

Karibow - From Here To The Impossible

Med tre som spiller keyboards i et band/prosjekt er det ofte ikke usannsynlig at det er progressive musikk som er på agendaen! Det stemmer for Karibow som spiller neoprog. Om kort tid slipper bandet/prosjektet, sin nye skive. Ei skive som heter From Here To The Impossible, og som er bandet sin niende skive. Karibow er et internasjonalt band/prosjekt med hele ti til dels kjente musikere. Frontmann er tysk og heter Oliver Rüsing, og det var han som startet opp bandet i 1996.

From Here To The Impossible er i god eller dårlig (?) progånd ei massiv skive på hele 72 minutter. På den tid gis det rikelig anledning til å pensle ut et konsept som tar for seg den evigvarende kampen menneskeheten har med begrensninger og umuligheter. Musikalsk er det rimelig variert, og definitivt med fokus på stemninger. Produksjonen er meget god, og musikerne kan sine instrumenter.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*