Newsfeed

Phylactery: En beskyttende amulett?

Phylactery - Necromancy Enthroned

Unspeakable Axe Records står bak Edmontonbandet Phylactery sin debut CD Necromancy Enthroned. Ei skive som trekker veksler på kultfavorittene i Morbid Saint og bandet sine landsmenn Sacrifice. Heldigvis gjør Phylactery ting på sin egen måte, og bruker bare nevnte band som inspirasjon. «Necromancy Enthroned» kommer 18 august, og musikken er en miks av thrash metal og death metal. 11 låter med dundrende riff og djevelsk vokal er hva lytteren kan vente seg! Den smått fantastisk overkunsten er ved Paolo Girardi  

Phylactery er et noe spesielt bandnavn, men det kan være en kirke fra tidlig i kristendommens historie som inneholder en hellig relikvie. I tillegg så kan navnet referere seg til jødedommen og en av to små sorte lærkubber som inneholder et stykke pergament innskrevet med vers 4-9 av Deut. 6, 13-21 av Deut. 11 og 1-16 av Ex. 13: den ene er festet med stropper til venstre arm og den andre til pannen i hverdags bønner av ortodokse og konservative jødiske menn. Mest sannsynlig er det at bandnavnet en amulett som beskytter oss mot skade!? Uansett så klarer canadierne å få vi som er nysgjerrige av natur til å stusse på bandnavnet!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*