Newsfeed

MonnaLisa: Broderlig rytmikk

MonnaLisa – In Pricipo

Fra Verona i Italia kommer det åtte år gamle bandet MonnaLisa som nylig kom med sin debut, In Principo. Det hørtes ut som lovlig lang tid å nedkomme med kvartetten sin førstefødte skive, men det er sikkert en naturlig forklaring på at italiener er så sene i avtrekket. Italienerne spiller en lettere eksperimentell prog som det hankes inn elementer fra metal i. Bandet er påvirket og influert av diverse og varierte moderne prog og progmetall band, men de har også en liten tråd tilbake til fordums storheter innen proggen.

https://www.youtube.com/watch?v=FLnY4Cnx2YY

Bandet består av de to brødrene Pavoni, Manuele på bass og Edorardo på trommer. Så det er følgelig et brødrepar som står for det rytmiske i kvartetten. I den første tiden het bandet MonnaLisa Smile, og det er rimelig lett å relatere det til det mystiske smilet til det berømte maleriet Mona Lisa.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*