Newsfeed

Kotebel: Kosmos konsepter

Kotebel - Cosmology

Sikkert og presist som et kvalitetsur levere det spanske bandet Kotebel skiver med skyhøyt musikalsk innhold . Musikken er karakterisert ved en ofte klassisk grunnstruktur, men også symfonisk prog er det rikelig av. Kotebel skiller seg ut i mengden da musikken er rimelig særegen. Årets skive Cosmology kom for en uke siden, og var nummer syv i katalogen. Madridmusikerne trekker også ofte inn elementer fra avant garde prog, world music og hva som føles riktig der og da. Ved etableringen i 1999 ble den musikalske kursen staket ut, og målet var et kunstnerisk uttrykk hvor utforskertrangen og viljen til eksperimentering skulle råde, og det kommersielle aspekt skulle være totalt fraværende.

Musikken til Kotebel er instrumental, og på årets skive er det to som spiller keyboards. Det trengs da Cosmology er ei svært ambisiøs skive, som likevel har musikk som nok er tilgjengelig og svært hørbar for de fleste. En triggende faktor med Kotebal sin musikk er at lytteren tidvis kan forvente det uventede. Lyrikken på årets skive dveler ved en musikalsk representasjon av de fire konsepter i kosmos! Geocentric Universe I og II, Mechanical Universe og Entangled Universe. Rimelig interessante tankegods for de som liker slikt vil jeg tro?!

Når vi ser på hvilke kilder som har påvirket musikerne så får vi mer enn et hint om hva slags musikk Madridkvintetten kommer opp med! Ravel, Debussy, Stravinsky, Rachmaninov, Prokofiev, Antony Banks, Messiaen, Poulenc, Keith Emerson, Robert Fripp, Chopin, Yes, PFM, Jethro Tull, Beethoven, Finnegans Wake, After Crying, Bartok, Deus Ex Machina, Banco del Mutuo Soccorso, Mussorgsky, Gentle Giant, Discipline (Mathew Parmenter), Anglagard, Porcupine Tree, Isildurs Bane, Universal Totem Orquestra, Univers Zero osv. I tillegg så er de aller fleste sjangere representert hva gjelder det musikerne bringer med seg inn i Kotebel soundet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*