Nyhetsfeed

Nostoc: Blågrønnalge

Nostoc - Ævum

Det er rimelig mange metalband fra Costa Rica, mens progarchieves bare har med åtte band som sysler med prog. Jeg har da heller aldri hørt om noen av de åtte. Derimot har jeg fått med meg at bandet Nostoc om en måneds tid slipper sin debutskive. Skiva heter Ævum, og det er latinsk ord som oversatt til norsk blir, og deretter. Hva som kommer etter skiva er sluppet er selvsagt umulig å si, men kanskje gir Ævum Costaricanerne er gjennombrudd internasjonalt?

Nostoc spiller en beinhard og ekstrem metal, men det hele er marinert i en progressive setting, groovemetal og en melodisk sensibilitet som er tiltalende. Nostoc ble til i 2010 i den lille byen San Isidro i Heredia provisen. Bandet ble initiert av gitaristen og vokalisten Freddy Lopez som også står for mye av det skapende til bandet nå syv år senere. Nostoc har følgelig brukt rikelig med tid på å få ut sin første skive. Det er sikkert ikke så mange som funderer på hva Nostoc er for noe? Nostoc er av blågrønnalge slekt, og er grenete celletråder, innleiret i en fast, geléaktig masse med meget varierende form og størrelse.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (2870 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*