Newsfeed

Paradise: Episk og retro

Paradise – Dawn Of Paradise

Når et band kaller seg Paradise så blir jeg mer enn en tanke skeptisk for det kan lett være noe musikk som er en daff søtsuppe av musikalske klisjeer. Det stemmer ikke for Portlandbaserte Paradise. De serverer derimot en Hammond orgel basert episk 70 talls prog som lett passer inn i den klassen som heter rock opera. En rock opera er som regel ikke noe som gjøres unna på kort tid, og det stemmer i dette tilfellet. Skiva Dawn Of Paradise som amerikanerne nylig slapp trenger mye plass, og kom følgelig som dobbel CD nylig.

Paradise er en kvartett og fornuftig nok så hentet de inn en dyktig produsent til å produsere den nye skiva. Valget falt på dyktige Ron Nevison som har stått for Quadrophenia av Who, Physical Grafitti av Led Zeppelin, skiver av Bad Company og UFO og mange flere. På Facebook siden til Portlandkvartetten kan vi lese dette, «Deep Purple had a threesome with The Who and Emerson Lake and Palmer»! Amerikanerne er da også inspirert av artister som The Who, Deep Purple, Spooky Tooth, James Gang, Small Faces, Emerson Lake Palmer, Rush, Uriah Heep

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*